Glemt detaljer?

At finde sin type

At finde sin type

Når du hører om de ni typer, genkender du måske dig selv med det samme. Eller måske skal du se nærmere på et par af typerne inden du med sikkerhed kan finde den type du relaterer allermest til. Udelukkelsesmetoden kan være nødvendig for nogle og i så fald kan du vælge at f.eks. se nærmere på de tre typer du genkender allermest fra, eller du kan vælge at tage en test og bruge testresultatet som indikator for hvilke typer du skal udforske noget mere. Udfordringen kan være at være ærlig og se realistisk på dig selv når du svarer på spørgsmålene i en test. Hæng derfor ikke for fast i et testresultat, men forhold dig åben og iagttagende i forhold til den types mønstre du har fået en indikation af. Det er altså vigtigt at du går mere i dybden og undersøger såvel dig selv som de beskrevne karakteristika, træk  og motivationer for typerne.

 

Den bedste måde at finde sin type på, er at lære om Enneagrammet på vores grunduddannelse. I samspil med andre hører du masser af eksempler og ser ofte dig selv i et nyt lys.

HVEM ER DU?

Enneagrammets typeidentificering handler først og fremmest om at finde din egen type. Det kan være fristende at finde andres typer, men det er vigtigt at opdagelsen først og fremmest handler om dig. Det er her udviklingsmulighederne ligger. Det er derfor en dårlig idé at ’udpege’ eller udtale sig om andres type uden at de selv har haft en chance for at opdage den eller beder om din mening.

OBSERVER DIG SELV

At finde sin type kræver ofte at du observerer dig selv – Hvad gør du? Hvorfor gør du det, du gør? Hvad opnår du? Hvad er din motivation bag det du gør? Hvilke overbevisninger har du? Hvilke mønstre eller reaktioner gentager du gang på gang? Du må være åben for at du rummer positive og negative træk og se på det der virkelig er dine  karakteristika frem for at vælge det du ville ønske du var. Forsøg at se på dig selv udefra, og husk at det ikke gælder om at finde ud af hvem du ønsker at være, men i stedet hvem du er.

 

Du kan også vælge at være åben for andres tilbagemeldinger og spørge mennesker du kender godt og har tillid til, hvordan de opfatter dig. Andre ser nogle gange anderledes på dig end du selv gør, og deres opfattelse kan give dig information om hvordan du virker på andre. Husk dog at andre også ser og udtaler sig ud fra deres subjektive vinkel og måske kun fokuserer på nogle få detaljer i stedet for at se dig som den helhed du er. Og du ved jo inderst inde bedst selv hvad du finder værdifuldt og vigtigt.

Vil du videre med din udvikling?

Kontakt Enneagramstedet ved at ringe til os eller udfylde kontaktformularen her på siden.

TOP