Glemt detaljer?

REFERENCER

Jeg var så heldig at bruge to timer i selskab med Claus Roager, hvor han gav Venstres Folketingsgruppe et oplæg om Enneagrammet. Jeg var, som man siger det på godt dansk, ’blown away’! Claus er en levende, generøs og overbevisende formidler. Man sidder tilbage med en følelse af, at dette her enneagram-halløj giver så god mening. For ja – det handler jo om, at vi skal forstå os selv for også at kunne forstå andre. Og at dit kort over verden bare ikke er det samme, som mit kort over verden. Men at vi kan og skal kommunikere og samarbejde respektfuldt med hinanden, det er ret indlysende.

Karen Ellemann, medlem af folketinget.

Jeg har haft fornøjelsen af at opleve Claus Roager op til flere gange og han er ALTID garant for en masse guldkorn, inspiration og spas - så meld jer endelig til et af hans kurser, det bliver helt sikkert ikke kedeligt og en oplevelse I sent vil glemme.

Pia Olsen

Jeg har været på Enneagramstedets grunduddannelse og det eneste jeg ville ønske var anderledes, er at jeg havde gjort det tidligere. Selv i en alder af 25 år, kan jeg se tilbage på flere situationer hvor det her kendskab kunne have gavnet mig. Enneagrammet har gjort mig langt mere bevidst om hvorfor jeg handler som jeg gør og ikke mindst hvordan det afviger fra andre typer af mennesker. Det er et værktøj, som giver en dyb forståelse for, at kommunikation, åbenhed og respekt er utrolig vigtig i samarbejdet med andre mennesker. Det er samtidig en øjenåbner for, hvordan jeg personligt kan udvikle mig og handle mest hensigtsmæssigt for mit eget velbefindende. Tusind tak, Claus og Susanne, for at have åbnet op for en rejse, der kun lige er begyndt.

Camilla, 25 år - Type 1

Jeg vil egentlig bare sige TAK - Jeg er startet på en helt fantastisk rejse i mig selv og det er takket være Jer. To fremragende undervisere, der på hver Jeres måde giver meget af Jer selv til kurset. Jeres forskelligheder komplimenterer hinanden rigtig fint og er med til at skabe et meget nuanceret billede af hele værktøjet Enneagrammet. I formår at skabe et rum, hvor der er tryghed og fælles fortrolighed blandt kursisterne, det virker altafgørende for at jeg/man kan få mest muligt ud af sådan et kursus. Jeg har lidt svært ved at beskrive, hvordan det føles nu, men jeg prøver nu alligevel. I kender vel det, at man vågner om morgenen i meget kraftigt lys og man lige skal blinke et par gange inden det hele falder på plads, og man derefter kan se klart igen? Det hele skal lige ind og bundfælde sig, men når det er sket, tror jeg, at det vil være sådan her for mig…. Jeg ser fra i dag verden på helt en ny måde.

Kasper, 22 år

Jeg var i dag til dit foredrag hos MBK i København. Du ramte mig på så mange områder. Jeg grinte, jeg følte mig truffet, provokeret og mest af alt, enormt nysgerrig på mig selv. Og så sagde du noget jeg vil tage med mig på min vej.... “ Hver gang vi dømmer andre, bliver vi selv lidt mere ensomme” Hvor har du dog ret. Og jeg skammer mig over hvor meget jeg egentlig dømmer andre til hverdag. Dette vil jeg prøve at lave om på! Desuden vil jeg undersøge hvad muligheder der er indenfor kurser hos dig, for hold da op en mega fed og givende time jeg havde med dig i dag. Det synes jeg bare du skulle vide, derfor denne mail 😊 Du vil gerne gøre en forskel i verden... du har i hvert fald gjort en lille forskel i mig.

Sarah

Efter at have gennemgået Enneagramstedets grunduddannelse er det virkelig svært ikke at være ’sulten’ efter endnu mere viden og større indsigt. Det har været en kæmpe øjenåbner og givet anledning til stor refleksion og eftertanke. At selve undervisningen samtidig bliver formidlet humoristisk og provokerende – men samtidig respektfuldt – skærper blot koncentrationen. Selvom der bliver ’prikket’ til mange ting og mange følelser kommer op til overfladen, så er jeg gået hjem efter alle kursusdage let om hjertet og med et smil på læben! Alle mennesker burde stifte kendskab til enneagrammet og I kan nu tælle endnu en kursist blandt ambassadørerne for dette fantastiske værktøj og jeg vil fortsat ’slæbe’ så mange som muligt med til jeres underholdende og lærerige inspirationsforedrag. Keep up the good work!!!"

Tina Schmidt

Når man er teknisk specialist kan man ofte få brug for at kommunikere med mange utroligt forskellige mennesker. Her er Enneagrammet det bedste værktøj, jeg hidtil er stødt på. Det forklarer kort og rimelig præcist, hvilke forskellige muligheder og barrierer der er for en vellykket kommunikation. At man derudover kan bruge enneagrammet til at forbedre kommunikationen med alle andre mennesker, man møder undervejs, er blot en stor tillægsgevinst. Claus Roager Olsen er god som underviser på introkurserne, og han er i stand til at drage paralleller til din dagligdag hele tiden. Du må forvente at lære urimeligt meget på urimelig kort tid i et rimeligt tempo og være rimelig brugt efter hver kursusdag. God fornøjelse og kom så i gang!"

Anonym kursist

Det er svært ikke at blive ufatteligt optaget af Enneagrammet, fordi det bidrager med en masse forklaringer på hvor man er, ens stærke sider, hvor man ryger hen i stress-tilstand, hvad ens udviklingsområde er etc. Jeg er imponeret over hvor præcist det rammer.

Anonym kursist

Jeg valgte specialmodulet ”forældre og børn - barndomsmønstre” – for i første omgang at få indsigt i, hvordan jeg møder forskellige børn lige præcis som de bør mødes, afhængig af deres type. Jeg er efterhånden rimelig rustet i forhold til egen type og selvindsigt – men som mor og en arbejdsmæssig profession som folkeskolelærer kommer jeg da tit til kort –

- ”hvad er det rigtige at gøre/sige i forskellige situationer”? - ”Har jeg nu gjort det bedst muligt”? - ”Kunne jeg have gjort noget anderledes her”?

Tænker, at jeg nok ikke er den eneste der kan have refleksioner af denne art?

Der var flere ting der ramte mig dybt på netop dette specialmodul, som det i øvrigt også har været tilfælde på alle mine kursusdage hos Claus Roager Olsen. Allerede på førstedagen blev jeg beriget med det faktum, at vi allerede i en meget tidlig alder er en bestemt Enneagramtype, og at der med typebestemmelsen oftest følger bestemte roller med. At netop de roller i mange tilfælde følger os, i vores voksne liv – på godt og ondt. Det at kende til dette faktum og at kende til Enneagramtyperne og måske mest af alt hvilken energi de forskellige typer bor i, gør det lidt nemmere for mig, både som mor og som lærer, at forsøge at møde enkeltindivider der hvor de bør mødes. Som lærer har jeg nogle gange undret mig over, hvorfor jeg har lettere ved at imødekomme nogle børns behov og vække deres interessefelt end ved andre børn. Og måske er fascineret af helt andre børn. Det er nu gået op for mig, at det ikke handler om sympati, evner eller hvem der yder mest – men mere om, at det er langt nemmere for mig at møde og forstå børn, som bor i samme energi som mig selv. Men ved hjælp af kendskab til Enneagrammet er jeg nu bevidst om denne udfordring og jeg lægger mig derfor dagligt i selen for at benytte denne viden og møde børnene (både mine egne og mine elever) der hvor de bør mødes og forsøge at forstå handlemønstrene i alle 9 typer. Jeg har altid gjort mig umage, men med min tilegnede viden fra netop dette specielmodul giver nogle af mine udfordringer mening – og jeg kan handle og håndtere tingene med de nye briller på.

Jeg kan på ingen måde konkludere, at min deltagelse på specialmodulet ”forældre og børn - barndomsmønstre” har gjort mig til en bedre mor eller til en bedre lærer. Det kan jeg kun håbe på. Men som dedikeret praktiker, gik jeg hjem med en stor ”fyldt” værktøjskasse – med hints, ledetråde, bemærkninger, gode idéer og nyttige huskeregler til hvordan jeg bedst muligt møder alle 9 typer - i børnehøjde. Privat oplever jeg, at kendskab til Enneagrammet er en gave. Rent professionelt ville jeg ønske, at skolelederne rundt omkring i Danmark havde lyst til og mulighed for at give deres lærerstab kendskab til Enneagrammet – på en teoretisk men også lavpraktisk facon. Det sidste er meget vigtigt, tror jeg. I en tid hvor inklusion er kodeordet, ville kendskab til enneagrammet også her være en gave.

Jeg vil gerne takke Claus endnu engang for nogle fantastisk spændende dage, hvor teori blev omdannet til praksis, hvilket jeg syntes gjorde netop dette specialmodul helt unikt. Claus er inspirerende, dygtig og på alle måder en fantastisk formidler, jeg går hver gang hjem med et fyldt hoved, et mylder af nye gode tanker og ny inspiration til livet og hverdagens udfordringer.

Susanne Aaløse, Folkeskolelærer

Jeg tror, at en spire er ved at bryde gennem asfalten – tusind tak Claus, fordi du hjalp mig med at vække den. Jeg er slet ikke i tvivl om, at den er super vigtig for mig, og det kommer i den grad til at gøre en forskel!

Anonym kursist

TAK! for de sidste to dages oplevelser. Det ligger uden tvivl oppe på øverste hylde blandt de bedste ting der er sket for mig i mit liv og jeg kan ikke vente til næste gang, jeg skal lære mere om mig og de mennesker jeg færdes blandt. Gode hilsner.

Diplomaten

Tak for en skøn aften. Jeg kendte til Enneagrammet fra min uddannelse indenfor NLP. Din måde at formidle det på var på en og samme tid enkel, skarp, humoristisk, eftertænksom, hjerteåbnende, fordomsfri, powerfuld og kærlig. Din autentiske måde at præsentere det på var meget inspirerede. Du nåede i den grad ud over rampen. Der hvor jeg sad, trillede tårerne på skift både af grin og dyb alvor, hvor vi blev rørt og ramt i hjertet. Tak!

Anonym kursist

Nu er det efterhånden nogen måneder siden jeg var på kursus hos jer i instinkter, og NØJ hvor er jeg bare vild med alt det I kan, og kan lære fra jer.

Hvis man sidder derhjemme og overvejer at tage på kursus / temaaften / inspirations aften eller andet så vil jeg bare lige : JA - GØR DET !!! I vil IKKE fortryde det.

Man får så meget viden man ikke engang vidste man savnede og havde brug for, men ens livs syn og opfattelse af sig selv og andre bliver ændret på den helt fantastiske og positive måde.
GØR DET !!

I fortæller det på så levende og sjov en måde at man slet ikke har lyst til det skal stoppe. Jeg skal igen i aften og heldigvis have kæreste, gode venner og familie med
GLÆDER MIG

Helle Kitty Jensen

Endnu en gang TUSIND tak for et fantastisk kursus! I har ingen ide om, hvor meget I har åbnet mine øjne! Hele mit liv har jeg gået og gemt mig væk i frygt for at andre ville mene, at jeg var anderledes/underlig. Nu har jeg lært, at jeg ER anderledes, men at den eneste fejl ved det er at jeg troede det var forkert at være mig. Jeg glæder mig til den dag jeg kan være mig selv, uden at bekymre mig om hvad andre mener og tænker om mig. I skal i hvert fald have takken for, at jeg nu er på vej mod en bedre version af mig! Keep up the good work! I gør en forskel, mere end I aner! (Ubeskriveligt mange!) Taknemmelige hilsner.

Nick Krems, 18 år

Tak for 2 fantastiske, men også hårde dage. Eftertænksom og (fortrængte) minder vælter frem, fylder rigtig meget og det er helt ok! Kan nu se, at mit behov for at redde min bror, næsten tog livet af mig! At jeg kæmpede hans kamp, uden han havde bedt mig om det! Se hvor stor en rolle ret og eller uretfærdigheden spiller i mit liv!

Det er blevet rigtig tydeligt, hvor meget jeg har trukket mig hele min opvækst, når jeg har taget mod til at åbne op for mine følelser og de ikke er blevet modtaget som forventet. (At vokse op i en syg familie, presser typerne længere ned i tønden og gør det endnu sværere, er min erfaring). Kan se nu, at tanken - så bare fuck af - har været det naturlige valg for mig hele livet, efterfulgt af en enorm ensomhed! Utallige gange, hvor jeg er trampet ud af stuen og enten skredet ud af døren eller fortrukket til mit værelse og sat mig i mørket i bunden af mit klædeskab. Ligesom det er blevet tydeligt, hvor meget jeg har såret mine omgivelser, når jeg ikke har trukket mig og ladet vreden komme ud!! (Og derefter blevet skældt ud!) For hver gang, er skallen bare blevet tykkere!

Efter flere års terapi og kendskab til Enneagrammet og ik' mindst, at lande i type 8 og ikke i type 9, som jeg blev påduttet da denne rejse startede, er det (endelig) lykkedes mig, at komme i kontakt med den bløde side. Nu kan jeg mærke glæden og lettelsen ved at turde lukke op og ik' mindst græde foran andre uden at føle mig svag. Det har gjort en kæmpe forskel. Det lyder vanvittigt, men at sidde og tale med tårer i øjnene, er helt ok nu! Jeg åbnede mit hjerte for min søster i går, for første gang i mit liv, sikken en lettelse og pludselig, var der en masse brikker og tårer, der faldt på plads for os begge! Den viden vi fik omkring 8'erens passion, begær/behovstilfredsstillelse, fik mønten til at falde på plads! Jeg har altid vidst, at alting er meget enten eller for mig, men at se det som et begær ændrer en masse. Tydeligt er det, at begær omkring alt har styret mit liv! Tænker at de mange år som single, snart bør få en ende. Nu tør jeg godt give noget af mig selv, kan se det uden kontroltab eller begrænsning af min frihed og se, hvilken gave det vil være at satse på kærligheden og ik' mindst dele ud af det kæmpe hjerte, jeg gemmer inde bag den skal, der lige så langsomt bliver tyndere i takt med, jeg åbner op. Tak fordi I er med på denne skønne rejse!

Anonym kursist

Tusind tak for en inspirerende aften i Odense i går. Claus du er fantastisk på scenen, levende og lige-på, ærlig og alt gøres med en motiverende oprigtighed, som viser din brændende ild for Enneagrammet og dets muligheder! 😃👍

Jeg forlod stedet med en følelse af at have modtaget den mest fantastiske fødselsdagsgave nogensinde - det er en meget stærk oplevelse. Og helst sikkert at Christina får kæmpe tak for denne oplevelse!

OG tusind tak for vores samtale bagefter - det var virkelig rart at lytte til dine input.

Det var en super aften. Havde ingen forventninger og blev blæst tilbage. Er fløjet rundt på en sky det meste af dagen i dag - en skøn fed følelse. Det følte og føler jeg, at jeg ønsker at give videre til jer - TAK 😄

Ulrich Rødekilde

Claus - en helt fantastisk lærer af slagsen, som har givet mig noget helt særligt med på min vej ind i 40'erne! Noget særligt, som jeg ikke slipper igen - noget lærerigt, fantastisk, brugbart og givende.

Dorte

Autentisk, nærværende og hylende morsomt. Claus Roager Olsens foredrag om Enneagrammet er i den grad en øjenåbner for menneskelig forståelse! Jeg både grinede og græd og har efterfølgende hentet meget mod og forståelse fra Claus' pointer til min kommunikation med andre. TAK!

Catrine

Da Maria foreslog, at jeg tog med til dit foredrag om Enneagrammet for et par uger siden, kunne jeg godt fornemme, at der her var tale om en anbefaling, som var lidt varmere end blot almindelig varm. Så med min sædvanlige tillid til Marias “påfund” indfandt jeg mig med en af mine gode venner på Bella Sky om aftenen mandag den 6. oktober.

Både min ven og jeg var imponeret over den viden og indsigt, du fyldte lokalet med. Ekstra taknemmeligt var det selvfølgelig, at det hele blev ledsaget af din fantastiske humor. Hvis man i løbet af nogen timer både kan blive klogere og også få grinet igennem, så er det sgu svært at finde noget at brokke sig over. Meget berigende - tak!

Karin Mæhl

Enneagrammet er genialt. Alle virksomheder, afdelinger, medarbejdere og mennesker generelt, skulle have den gave det er, at kende til og anvende Enneagrammet – fagligt og privat.

Anonym kursist

Tak for en super god aften i går. Claus brændte igennem og fik med sin energi alle i gear. Bedst var sidste halvleg hvor I lavede top performance som team – en fornøjelse af se jeres sammenspil som gled totalt ubesværet. I satte masser af tanker i gang og jeg fik motioneret grinemusklen. Var helt færdig af grin da I fortalte om en 9’ers oplevelser med sin 8’er kone…. jeg er selv 8’er med den dejligste 9’er mand. Måtte bare hjem og sige undskyld og jeg elsker dig skat.

Anonym kursist

Vi svæver over vandene… hold kæft hvor har vi haft et par FANTASTISKE dage i Enneagram-land… Det aller-aller-vigtigste vi fik med fra dig, er vi slet ikke i tvivl om…. Det er afprøvet, det virker, det har gennemslagskraft og man skaber distance når man har brug for at føle sine dybe følelser – nemlig ordene: SÅ FAT DET…! Du er for LÆKKER !!! Tak for sidst.

Anonym kursist

Det var spændende, tankevækkende og morsomt og gav bestemt appetit på mere. Der er så meget der giver meget mere mening med Enneagrammet, som jeg kun kendte lidt til i forvejen. Så tak for en skøn aften – 3’eren kan være tilfreds med præstationen, 8’eren med at brænde igennem og 9’eren med at skabe den gode stemning med plads til alle.

Anonym kursist

Tusind tak fordi du inviterede os indenfor og gav os et autentisk billede af hvem Claus er. Du er både nærværende og fantastisk inspirerende. Du er støbt af noget helt særligt der rør os andre. Du har en positiv smittende energi, der gjorde en forskel for os og vi var helt "høje" efter snakken. Tak fordi du tør være dig selv og sige dine meninger.

Lars

Vil du videre med din udvikling?

Skriv til os her på siden, vi vender tilbage hurtigst muligt.

TOP