Glemt detaljer?

Enneagrammet som udviklingsmodel

Af Susanne Povelsen og Claus Roager

Susanne Povelsen og Claus Roager har brugt denne udfordrende Corona-krise til at lave en række film. Filmene beskriver ikke Enneagramtyperne, men snarere hvordan Enneagrammet kan anvendes som en reel udviklingsproces - generelt, dog med særlig fokus på tiden vi befinder os i.

Der er hele 10 film med efterfølgende refleksionsopgaver, og betragt det som ENNEAGRAMSTEDET´s og vores gave til dig.

RIGTIG GOD FORNØJELSE - pas på hinanden, og del meget gerne så mange kan få fornøjelse af dette (kræver ingen forudgående viden om Enneagrammet)

Enneagrammet som proces- eller udviklingsmodel

Der er hele 10 film med efterfølgende refleksionsopgaver.

Enneagrammet beskriver ni forskellige tilgange til livet og perspektiver på verden. Der er ni forskellige
drivkræfter eller dybereliggende motivationer, hvoraf den ene er dit udgangspunkt og driver dig i højere grad en de otte andre. Din basistypes motivation er det, der ligger til grund for din personligheds adfærd og som du per automatik anvender på godt og ondt.

Men vi rummer alle træk af alle de ni typer, ligesom vi bevidst kan begynde at tilegne os nogle af de andre typers strategier og tilgange, når vi har brug for at se andre perspektiver og få nye vinkler på vores liv.

I den henseende kan vi bruge Enneagrammet (og typerne) til at kaste lys på sider, som vi måske ikke
naturligt er så godt til at få øje på. Og vi kan bevidst gå på opdagelse i den udvikling, der ligger i at brugeEnneagrammet som proces- eller udviklingsmodel.

I denne tilgang har vi valgt at kalde de ni punkter på cirklen for ”stationer”. Når vi bevæger os hen til en ”station”, er der særlige energier, særlige spørgsmål og særlige ting, vi kan forholde os til.

Vi vil gerne invitere til, at du tager forbi de ni stationer på cirklen og ser på dit liv, din udviklingsrejse, dine mål for forandring, osv. fra de forskellige vinkler. Hertil har vi skrevet en lille indledning til det, der bl.a. rører sig på den enkelte ”station” og vi har formuleret nogle spørgsmål samt forslag til øvelser, du med fordel kan arbejde med. Du behøver ikke besvare alle spørgsmål og lave alle forslag. Men vi kan opfordre til, at du besvarer eller udfører det, der er sværest for dig, fordi der heri ligger udvikling. Måske er det blot et enkelt spørgsmål eller forslag, som du tænker er sværere eller mere udfordrende for dig – og det er netop her, at du kan blive vækket i din automatik og forhåbentlig lære noget nyt og nyttigt.

Under alle omstændigheder håber vi, at processen giver god mening for dig og ønsker dig held og lykke på din udviklingsrejse.

Mange hilsener
Susanne Povelsen og Claus Roager

Film og opgaver

Der kommer løbende hele 10 film med efterfølgende refleksionsopgaver.

Start

Udgangspunktet

Station 1

Frustration

Station 2

Støtte

Station 3

Brug det

Station 4

Bliv i det

Station 5

Undersøg

Station 6

Træk vejret

Station 7

Idéer

Station 8

Sæt igang

Station 9

Stabilitet

Claus Roager

Claus Roager

Claus Roager er Danmarks mest anvendte underviser inden for Enneagrammet.
Med mere end 13 års erfaring har Claus været en af de absolut største bidragsydere til at Enneagrammet i dag er alment kendt i virksomheder i Danmark.

Susanne Povelsen

Susanne Povelsen har bred viden om Enneagrammet og stor erfaring som coach, såvel med som uden Enneagrammet. Hun har coachet tusindvis af mennesker og hjulpet dem til at finde nye veje, og foretage selvjustering til bedre balance.

TOP